headerphoto

El català, llengua oberta a tot el món

Aquests darrers dies, a quart, hem estat parlant de la diversitat lingüística, de com totes les llengües del món són igual d'importants i no només hem de respectar-les, sinó també de valorar-les, encara que no es trobin entre les més parlades a tot el món.
La nostra llengua, el català, no està en aquesta llista dels "Top ten", com ja sabeu, però és la nostra i també hem de garantir-ne la continuïtat a través de l'ús. Per fer-ho, ens hem de convèncer que no hi hem de renunciar quan ens adrecem a desconeguts, i, sobretot en el cas dels nouvinguts. Com voleu que els qui acaben d'arribar a Catalunya s'adonin de la importància del català, si canviem de llengua quan se'ns acosten? I més encara quan ells estan acostumats, en la majoria dels casos, a conviure amb diferents llengües als seus països d'origen, en un realitat plurilingüe.

HEM D'ENCOMANAR EL CATALÀ, tal com diu l'anunci de sota; i per què no fer de parella lingüística tal com ens proposa el vídeo següent? Sis plau, parla'm en català, tal com ens demanen els nouvinguts al vídeo següent.