headerphoto

Ausias March


Ausiàs, Ausies, Marc o March, el podeu trobar escrit de diferents maneres. Sigui com sigui, el que importa és que ens trobem amb el més gran poeta català ben bé fins a Verdaguer. N'havies sentit a parlar? Has sentit alguna de les versions musicades pel Raimon dels seus poemes? Si vols les pots sentir des d'aquí. Aquest cantautor va ser el gran divulgador de la poesia de March durant els anys 70, quan a l'escola no se sentia ni una paraula en català. Pot ser que els teus pares ho recordin bé i fins i tot en conservin algun disc.
Però sobretot, sobretot et recomano, més encara et demano com a deures que vagis a l' adreça del final on trobaràs un vídeo introductori de només 11 minuts http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/llengua/5m4382.rm
Un dels poemes més coneguts d' Ausias March és el que duu per títol Veles e vents, com veuràs al full que t'he donat, hi apareixen set vents diferents, uns favorables i els altres contraris als desitjos del poeta. Si vols situar correctament els diferents vents de la Rosa dels Vents, pots fer-ho a partir d'aquest enllaç Per ajudar-te a interpretrar el sentit d'aquest poema pots recórrer a la web La literatura, més que llibres, òbviament a l'aparatat dedicat al poeta. Ho trobes?
Com que això de comentar poemes no resulta sempre fàcil, si vols pots llegir aquest enllaç que és sobre el poema Colguen les gents ab alegria i festes, que apareix al llibre de text. El comentari és de nivell universitari, però sempre et pot servir de guia.